Surówka z kiszonej kapusty – tradyszyn aż piszczy :)

Kiszona kapusta, starte na tarce jabłko i marchewka (jeśli jest – dobrze robi surowa dynia), posiekany koperek, kumin, majeranek, pieprz, odrobina oleju lnianego, zmielone pestki (siemię lniane, sezam, ostropest, pestki dyni, pestki słonecznika, jakieś inne jakie chcemy np moreli).

Był czas, że jadłam to codziennie, byłam uzależniona, ale pomijając to, że łyknęłam sporą ilość soli do posypywania ulic, to jednak ustawiłam sobie sprawy jelitowe na błysk. 😉

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s