Marchewka z cebulą

Brązowy ryż, zestrugana marchew i cebula z przyprawami: imbir, gałka muszkatołowa, czosnek, ew. sól. Na koniec posypałam nieco mielonymi ziarnami, o których już pisałam przy innej okazji. Jak widać ozdobiłam to pasemkami czerwonej papryki. Akurat kupiłam taki „dinks” do strugania w ładne pasemka i sobie używałam do znudzenia. Każda nowa zabawka mnie strasznie wkręca.

A tak wyglądało jeszcze w garnku. Staram się zawsze przygotować to na pół twardo. Jest smaczniejsze niż rozgotowany kluch. Jest też wariant smażony na oleju. Wygląda może efektowniej i jest smakowo bardziej wyrafinowany, lekka sepia na brzegach – to jednak inna jakość. Nie nalegam, bo duszone są zdrowsze.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s