Surówka z pekinki na przyjęciu Estelli

Pekinka drobno pokrojona + wszystko co mamy:

– potarta marchew, seler, pietruszka
– liście botwinki, szpinaku, pietruszki, roszponki, selera itd.
– papryka kolorowa pokrojona,
– orzechy pokrojone (uprzednio namoczone)
– ogórki kiszone
– kukurydza – mała puszka
– sezam zmielony, odrobina soli
– sok z cytryny do smaku (ewentualnie trochę miodu lub brązowego cukru).
Wszystko wymieszać i zostawić na ok. 1 godzinę.

surówka z pekinki

surówka z pekinki – fot. Estella

Reklamy

2 responses

  1. Tak, dzięki za uwagę, miód nie jest wegański i większość moich czytelniczek, czytelników oraz piszących tez nie jest w stu procentach weganami, wszyscy się tego uczymy, leczymy, poznajemy nowe… jesteśmy w procesie… idziemy do celu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s