Estella tworzy sos do surowych jarzyn

Majonez sojowy

– 1 szklanka ugotowanej, gorącej soi
– 1 szklanka wody
– 1 szklanka oleju sojowego
– 3 łyżki soku z cytryny
– 1 mały ząbek czosnku

Soję z wodą zmiksować w blenderze do konsystencji śmietany (ok. 5 minut). Ostudzić. Dodać sól i czosnek. Miksując dodawać bardzo wolno olej, a na końcu sok z cytryny. Delikatnie wymieszać. (Podaję za: „Naturalna kuchnia wegetariańska” Carolin Meuller Pawlak ).

Do tego można podać takie oto cudowności.

fot. Estella

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s