Nabyłam tempeh

Tempeh jest dla tych, którzy bez mięsa nie umieją (przyprawiona ma zbliżony smak i konsystencję) i dla tych, którzy lubią urozmaicenie. Podsmażyłam je z cebulką i z ostrymi przyprawami. Dodałam do porwanych na strzępy trzech rodzajów sałat (rzymska, karbowana i śliczna z brązowymi liśćmi, nie pamiętam nazwy). Do tego miazga sezamowa, cebulka, ocet winny, sól, pieprz, dużo pomidorków. Proporcje wg uznania. Mniam
Stosowne foto:

sałatka z tempeh

sałatka z tempeh

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s