Szarlotka-cookie :)

Wielkie szarlotka-cookie! jego pierwsze wegańskie i drugie w życiu upieczone największe szarlotkowe ciastko, jakie widziałam! Alleluja!

6 jabłek obranych ze skórki pokrojonych w kostkę,
3 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej,
3/4 szklanki oleju kokosowego,
cynamon,
jedna szklanka brązowego surowego cukru,
dwie łyżeczki sody.

Mieszamy wszystko i siup do pieca na 180C na jakieś 40 min

Chwała Mikołajowi, a oto stosowne foto jego autorstwa, które przyfrunęło do mnie niedawno prosto z Genewy, a właściwie prosto z pieca (35 stopni wieczorem za oknem – to niezły piec):

fot. - Mikołaj

fot. – Mikołaj

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s