Zenn i danie w pięć minut

fot. - Zenn

fot. – Zenn

„Makaron dan dan/4 porcje by Jamie
6 łyżek oliwy chilli (sama robię)
4 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
200 g kiełków fasoli mung
1/2 pęczka świeżej kolendry
dymka
400 g dobrego makaronu

Do miseczek wlać po 1,5 łyżki oliwy i po 1 łyżce sosu sojowego oraz rozgnieciony czosnek oraz kiełki posiekaną kolendrę i posiekaną dymkę. Wcisnąć do każdej miseczki trochę soku z cytryny i dodać odrobinę miodu. Ugotować makaron w bulionie i nałożyć do miseczek uzupełniając bulionem z gotowania. Jako bulion używam kostki warzywne, eko.

To danie w pięć minut, ostatnio często gości na naszym stole, bo lato i szkoda w kuchni urzędować” – tako rzecze Zenn.

Poza tym można zakąszać fasolkę mung siedząc przed telewizornią albo przy książce. Przy okazji UWAGA – miód nie jest wegański stricte, bo jest pochodzenia odzwierzęcego,”mudżahedini” stosują zmiksowane banany, rodzynki, daktyle albo figi, ostatecznie cukier trzcinowy czy inną „melasę” 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s