Sałatka toskańska koleżanki Zenn

Zenn jest łaskawa, pracowita i wydajna. Oto sałatka dla zajadających gluten bez uszczerbku dla zdrowia. Wygląda pięknie, bo Zenn pitrasi piękne fotografie, nie tylko posiłki. Czym by ten chlebek zastąpić, co by nie było glutenu? Myślę, myślę i wymyślić nie potrafię.

„Ciapatę (lub jakiekolwiek inne pieczywo) rwiemy na nierówne kawałki. Doprawiamy oregano, nasionami kopru włoskiego, posiekanym rozmarynem, czosnkiem i oliwą (trzeba wszystko dobrze wymieszać ręką). Pieczemy w piekarniku aż pieczywo się zarumieni. W tym czasie przygotowujemy pomidory: najlepiej różne, kolorowe. Pokrojone pomidory mieszamy z oliwą, octem balsamicznym, posiekanymi kaparami, czosnkiem i posiekaną bazylią i rukolą, solimy i pieprzymy. Dodajemy upieczone pieczywo i gotowe.”

Stosowne foto:

Porwana na kawalki ciapata - fot. Zenn

Porwana na kawałki ciapata – fot. Zenn

Kolorowe pomidory - fot. Zenn

Kolorowe pomidory – fot. Zenn

Gotowe - fot. Zenn

Gotowe – fot. Zenn

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s