Kasza

Kasza gryczana – niepalona ugotowana (może być z czerwoną soczewicą, jest pożywniejsza, a soczewica się pięknie rozgotowuje i nawet jej nie widać) i przykryta ogromną ilością roszponki oraz posypana posiekanymi rzodkiewkami i polana lekko wstążkami miazgi sezamowej albo tahini (kupiłam zmiażdżony sezam, jest bez jakichkolwiek przypraw, tak się składa, że obok mnie jest punkt hurtowy i detaliczny). Na to wszystko odrobina soli i szczodrze pieprz. Było pyszne, zwłaszcza jak chwilkę poleżało i rzodkiewka się przegryzła z pastą i solą. Dorzuciłam jeszcze pomidorka.

Obiad w rzodkiewce

Obiad w rzodkiewce

Reklamy

One response

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s