Pyszne kulki

Kolejna rzecz, która wpadła mi w oko i została na amen. Ciągle próbuje to zrobić sama, ale … jakoś nie wychodzi. Więc kopiuj-wklej:

Sprzęt potrzebny do wykonania kulek:
dobrej jakości blender ręczny oraz  (opcjonalnie) młynek do kawy
Składniki na około 16 szt:
100g orzechów nerkowca namoczonych przez noc
5 stołowych łyżek nierozpuszczonego oleju kokosowego
180 ml syropu klonowego
1/2 filiżanki mąki kokosowej ewentualnie zmielonych w młynku wiórków kokosowych

Dodatki:
wiórki kokosowe do obtoczenia

Wykonanie:
Orzechy nerkowca, olej kokosowy i syrop klonowy zmiksuj na bardzo gładką masę, na końcu dodaj mąkę kokosową dokładnie mieszając. Następnie formuj kulki obtaczając je w wiórkach kokosowych. Przechowuj kulki w lodówce.

Źródło

Ponieważ mam jakieś przedziwne obiekcje co do stosowania syropu klonowego albo cukru, więc może po prostu zmiksuję  suszone daktyle. Wtedy zrobię foto i tu wrzucę 😀

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s