Zenn i musli

Musli
Rozgrzać piekarnik, wysypać na blachę do pieczenia suche składniki: płatki owsiane, orkiszowe, żytnie, orzechy różne, migdały, nasiona słonecznika i dyni, wiórki kokosowe i co kto lubi. Posypać cynamonem wymieszać i rozprowadzić na blasze, skropić syropem z agawy (dobry substytut cukru, jest do kupienia na przykład w Almie, ale można nie słodzić wcale) i odrobiną oliwy. Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, mieszając co pięć minut. Kiedy musli będzie złociste wyjąć z piekarnika, dodać suszone owoce itd i gotowe 🙂

Re6eli0 osobiście woli słodzić świeżymi bądź suszonymi owocami do wszelakich produktów spożywczych z cukrem obojętnie jakim na czele nie mając przekonania, ale wybór należy do was.

Fotograficzna wędrówka po Zenowskich medytacjach kulinarnych.

Fot. Zenn

Fot. Zenn

Fot. Zenn

Fot. Zenn

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s