Alunia robi cukinię

Cukinia ma dość mdły smak i długo ogrzewana przybiera postać papki …brrrr.
Wymyśliłam więc taki przepis:

Najpierw przygotowuję pory pokrojone w pół-krążki podduszone na patelni.
Potem cukinia pokrojona w grubą kostkę na kapce oliwy i z czosnkiem – wrzucona krótko na woka.
Do tego pieprz, tymianek, bazylia i sól gomasio.
Połączyć z porami, posypać koperkiem i może owoce goji do dekoracji?
(Cukinię obrałam, młodej nie trzeba.)

Można zajadać z kaszą jaglaną, z grzybami leśnymi itp
Pychotka! 😀

Cukinia

Cukinia – fot. Alunia

Najpierw przygotowuję pory pokrojone w półkrążki podduszone na patelni na maśle ghee.
Potem cukinia pokrojona w grubą kostkę na kapce oliwy i z czosnkiem – wrzucona krótko na wook.
Do tego pieprz, tymianek, bazylia i sól gomasio.
Połączyć z porami, posypać koperkiem i może owoce goji do dekoracji?
(Cukinię obrałam, młodej nie trzeba.)

Można zajadać z kaszą jaglaną, z grzybami leśnymi itp
Pychotka! 😀

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s