Pakora masala i dynia

Teraz wymienię wszystkie składniki super zupki:

– pięć ziemniaczków ze skórką w dużą kostkę
– pięć marchewek w plasterkach
– posiekany kawałek kapusty pekińskiej (wielkość pięści)
– posiekane pół pęczka pietruszki (powiedzmy że to była ta łodyżkowa część. która mi została po pożarciu liści)
– jedna duża cebula w kawałeczkach
– na końcu trzy plasterki-księżyce małej dyńki w kostkę
– przyprawy, których nie pożałowałam: pieprz, lubczyk, pakora masala, kmin rzymski, kurkuma… potrawa była ostra
– odrobina soli
– pół puszki mleka kokosowego

Zupka była wybitna co orzekła komisja sprawdzająca, w której skład wchodziła moja wyrafinowana kulinarnie rodzina

Dynia i pakora masala

Dynia i pakora masala

Reklamy

One response

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s