Rady dla kucharzących

To nie są weganie, ale to są fachowcy od kucharzenia. Myślę po wysłuchaniu, że ich rady mogą się przydać wszystkim domowym i niedomowym kucharkom i kucharzom, którzy pracują dla swoich bliskich, rodzin, przyjaciół i znajomych. Myślę na dodatek, że osoby, które przygotowują pożywienie dla kogoś w domu ponoszą ogromną odpowiedzialność, bo nasi bliscy nie mają wyboru, wezmą to, czym ich obdarzymy, więc uczmy się i doskonalmy, bo my tworzymy ich nawyki kulinarne i my możemy je zmieniać. Od nas zależy ich kondycja zdrowotna. Uczucia bardzo zaangażowanych wegan będą być może urażone widokiem pieczonego mięsa. No niestety, nie podejmuje się cenzurować tego filmu. Za to przepraszam i zapraszam do obejrzenia pomimo wszystko.

Dobre rady od najsłynniejszych kucharzy biorących udział w Projekcie Cook It Raw w skrócie są takie:
– korzystamy z produktów najlepszej jakości, najlepiej pochodzących z regionu w którym mieszkamy
– jedzenie robimy z myślą o tych, którzy będą je jeść
– w trakcie pracy jesteśmy w harmonii i równowadze ze sobą samym i z otoczeniem (niektóre wschodnie religie bardzo zwracają uwagę na stan emocjonalny osób pracujących przy jedzeniu)
– z kulinarnej działalności czerpiemy przyjemność
– szanujemy swoją pracę , jej efekty i odbiorców
– jesteśmy rzetelni i uczciwi w tym co robimy
– nie poddajemy się, eksperymentujemy, ciągle szukamy inspiracji, łamiemy zasady, tworzymy nowe
– jesteśmy cierpliwi i pracowici

Advertisements

2 responses

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s