Pieczona brukselka

Brukselka plus cebula pokrojona w plastry - posolić, dodać oleju, wymieszać i upiec w piekarniku w bardzo wysokiej temperaturze. Podbrązowią się ładnie miejscami i lekko wymiękną. Mnie się nie udało, bo nie mam odpowiedniego naczynia, musiałam ciągle mieszać i jakoś twarde było bardzo. A może brakło mi cierpliwości? Wrzuciłam jeszcze na gaz z odrobiną wody, co by nieco poddusić.

Brukselka plus cebula pokrojona w plastry – posolić, dodać oleju, wymieszać i upiec w piekarniku w bardzo wysokiej temperaturze. Podbrązowią się ładnie miejscami i lekko wymiękną. Mnie się nie udało, bo nie mam odpowiedniego naczynia, musiałam ciągle mieszać i jakoś twarde było bardzo. A może brakło mi cierpliwości? Wrzuciłam jeszcze na gaz z odrobiną wody, co by nieco poddusić.

Składniki

Składniki

W międzyczasie usmażyłam na chrupiąco orzechy włoskie z solą. Dodałam do nich ocet winny, łyżkę syropu klonowego i łyżkę musztardy. Nie dodawałam oliwy, tak jak jest w przepisie, bo nie lubię dużo tłuszczu.

W międzyczasie usmażyłam na chrupiąco orzechy włoskie z solą. Dodałam do nich ocet winny, łyżkę syropu klonowego i łyżkę musztardy. Nie dodawałam oliwy, tak jak jest w przepisie, bo nie lubię dużo tłuszczu.

Pomieszałam wszystko razem. Nie pdoam proporcji, sztuka w tym co by sobie dobrać proporcje wg własnego uznania, wychodzi zawsze pyszne, ale za każdym razem inne. I o to chodzi.Podałam z kaszką gryczaną.

Pomieszałam wszystko razem. Nie podam proporcji, sztuka w tym co by sobie dobrać proporcje wg własnego uznania, wychodzi zawsze pyszne, ale za każdym razem inne. I o to chodzi.
Podałam z kaszką gryczaną.

Chciałam jeszcze zrobić lepsze zdjęcie gotowej potrawy, bo to niespecjalnie wyszło, ale przyszły głodne duchy i rzuciły się na to co zostało w garnkach. Zjadły mi dzisiejszą kolację i jutrzejszy brunch. Nic to, teraz będą mogły się te duchy wykazać  kulinarnie 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s