Naleśniki bezglutenowe z czerwoną kapustą

Wymyśliłam je dzisiaj. Zrobiłam surówkę z czerwonej kapusty i naszło mnie na smażenie naleśników.

Z czego:
– Poszatkowana czerwona kapustka lekko obgotowana do miękkości w malej ilości wody
Do tego dodane – starte na tarce jabłuszko, sok z połowy cytryny, kawałek zielonej dymki dla zieloności, pieprz, sól – jeśli ktoś lubi, oliwa – jeśli ktoś używa. Wymieszane.
– Naleśniki – mąka gryczana plus zmielony niełuskany sezam i siemię lniane, sól i zioła: lubczyk, ostra papryka, czosnek. Dodana woda co by ciasto miało gęstość śmietany. Smażę je bez tłuszczu na teflonowej patelni. Kiedy chwilę poleżą po usmażeniu, zwłaszcza pod przykryciem, ale nie tylko, ładnie miękną i można je zwinąć w rulonik z kapustką. Najlepiej jeść łapkami 🙂 Nie jest mocno sklejone, trzeba trzymać przytomnie w garści.

Fotoreportaż.

naleśnik01

naleśnik02

surówka z czer kap

nale z czerw kap

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s