Naleśniki bezglutenowe z czerwoną kapustą

Wymyśliłam je dzisiaj. Zrobiłam surówkę z czerwonej kapusty i naszło mnie na smażenie naleśników.

Z czego:
– Poszatkowana czerwona kapustka lekko obgotowana do miękkości w malej ilości wody
Do tego dodane – starte na tarce jabłuszko, sok z połowy cytryny, kawałek zielonej dymki dla zieloności, pieprz, sól – jeśli ktoś lubi, oliwa – jeśli ktoś używa. Wymieszane.
– Naleśniki – mąka gryczana plus zmielony niełuskany sezam i siemię lniane, sól i zioła: lubczyk, ostra papryka, czosnek. Dodana woda co by ciasto miało gęstość śmietany. Smażę je bez tłuszczu na teflonowej patelni. Kiedy chwilę poleżą po usmażeniu, zwłaszcza pod przykryciem, ale nie tylko, ładnie miękną i można je zwinąć w rulonik z kapustką. Najlepiej jeść łapkami 🙂 Nie jest mocno sklejone, trzeba trzymać przytomnie w garści.

Fotoreportaż.

naleśnik01

naleśnik02

surówka z czer kap

nale z czerw kap

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s