Brokuł

Mało skomplikowane, a bardzo dobre. Brokuł lekko ugotowany, półtwardy, posypany plasterkami młodego czosnku i suszonym czosnkiem. Tu i ówdzie witki kiełków słonecznika. Groszek zielony pląsający po całym talerzu. Wariant szparagowy dopuszczalny jak najbardziej. Kupka kaszki jaglanej. Pomidorek w półplasterkach. Skropione sokiem z cytryny, posypane pieprzem i odrobiną soli.

Ponieważ lubię rano dobrze zjeść, to jest moje drugie po szejku śniadanie, można jeść na zimno przechowane w pojemniku.

brok 01

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s