Amarantus w akcji

A konkretnie mąka z amarantusa. Sprawdzałam – klei, nie rozpada się, ale trzeba poczekać aż się dobrze spiecze i jest twarde, i chrupiące. Placuszki robię nieduże, są troszkę jak chrupkie pieczywo, smaczne. Dodaję do mąki jedynie wodę i z umiarem sól. Potem smaruję łyżką na patelni bez tłuszczu i są. Chrupki do wszystkiego zamiast chleba.

DSC01872

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s