Ulubione moje kanapeczki

Podwieczorek: dwie cienkie kromki chlebka razowego z tostera plus pasta z drożdży plus pół kiszonego ogóra.
Pasta z drożdży – paczka drożdży ugotowana na 2 filiżankach odpadu z mleka roślinnego własnej produkcji (przemielona soja, ryż i odrobina wiórków kokosowych), kopiasta łyżeczka mielonego suchego czosnku, kopiasta łyżeczka suszonego koperku, łyżeczka oliwy, plus sól i pieprz, trzy duże łyżki kaszy kukurydzianej. Uwielbiam.

DSC02460

Reklamy

2 responses

  1. A to ciekawostka. Gotowane na mleku! Trzeba będzie wypróbować:) Robiłam już pastę drożdżową, gdzie wrzucało się drożdże na rpzyrumienioną cebulkę, i one się roztapiały na niej. Nie byłam w stanie zdecydować, czy to jest smaaczne czy nie. Pewnie z czosnkiem i w ogóle przyprawione mocniej byłoby to dobre:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s