Topinambur rulez

Wybaczcie że nie powycinałam serduszek z topinamburu i nieco dostaję od ogólnego trendu, cóż, aż tak mnie to nie bierze 😉

Skład:  dwie spore garście lekko gotowanego jarmużu, gotowana fasolka mung – 4 kopiaste łyżki, filiżanka odpadu z robienia mleka (czyli mleko z zmielonym ryżem, soją i wiórkami kokosa), pięć startych na dużych oczkach topinamburów, dwie kopiaste łyżeczki musztardy, jedna łyżka oleju rzepakowego, sól, dwa ząbki czosnku, sok z 1/4 cytryny.

DSC02457

Za dużo zdecydowanie ugotowałam tej fasolki. Kolejny dzień i kolejna surówka, bardziej surowa od poprzedniej.

Skład: trzy liście salaty rzymskiej, kawałek selera – wielkości połówki jabłka, pół jabłka, pół małej białej cebuli, 5 topinamburków, sok z połowy cytryny, cztery duże łyżki ugotowanej wcześniej fasolki mung, nieduża marchewka, łycha oleju rzepakowego (wszystko poza liśćmi starłam na tarce)

DSC02470

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s