Z czosnkowym szczypiorem

Tak, ząbki zaczęły wypuszczać wąsy i wsadziłam je ciasno do malutkiej doniczki, pięknie rosną, a ja je przycinam co drugi dzień po troszku i zazieleniam nimi zawartość talerzy.

Na zdjęciu: fasolka podprawiona przyprawą do kurczaka, ostre, nieposolone za to dla równowagi ziemniaki i rozmrożone jesienne grzyby uduszone niezbyt klasycznie (bo oszczędnie z przyprawami). Wszystko potraktowane czosnkowym szczypiorem i kroplą konopnego oleju. Smak dosyć specyficzny, te grzyby z fasola odtańcowywują niebanalny duet.

Prostota moich posiłków jest urzekająca.

DSC02736

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s