Kapusta jeszcze raz

Mam ostatnio fazę na surową kapustę. Siekam ją prawie codziennie. Tutaj z fasolką jasiem, koperkiem, kiszonym ogórkiem i dipem (gotowana i zmiksowana soja plus płatki drożdżowe, ocet winny i przyprawy). Oczywiście kasza gryczana. Tanie, zdrowe i wystarczające.

DSC03128

Reklamy

4 responses

    • Przecież to trwało tyle co ugotowanie kaszy (dip na ogól robię raz na dwa trzy dni, czasami od ręki ale tylko kiedy mam składniki, jeśli nie mam, wrzucam sok z cytryny albo ocet winny), więc to nie jest długo! Na ogól jedzenie gotuję rano w trakcie robienia śniadania – na cały dzień albo na dwa, czy to kasza, czy to fasola.. zupa – zawsze robię na kilka razy.

      ja to lubię 😀

    • wiesz, to wszystko jest kwestią organizacji pracy, w końcu większość z nas przerobiła wariant pt 24 godziny na dzieci, dom, pracę, i jakoś dawałyśmy/dajemy radę… a wprawa czyni mistrza

      ja w ogóle uważam, że te życiowe zadania robią z nas mega mistrzynie organizacji i zarządzania czasem pracy i to jest ewidentna wyższość doświadczonych starych kobiet nad resztą świata 😀

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s