Dlaczego kapusta czerwona nazywa się czerwona?

Nie wiem, ale kupiłam małą główkę ten niby czerwonej, posiekałam, ugotowałam na parze. Dodałam starte na tarce jabłko, ugotowaną cieciorkę, pół cebuli pokrojonej w drobniutka kosteczkę. Polałam to sokiem z jednej cytryny, łyżeczką oleju rzepakowego, miso, sól, pieprz i jem. Nie wiem czy uda mi się zatrzymać na jednej misce, zjadłabym kilka najchętniej 😀

Niech się nazywa, jak chce, byleby była.

DSC04389

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s