Kapustka duszona na pychotę

Ćwiartka posiekanej kapusty, cebula w plasterkach, garść kiszonej marchewki (pokroiłam we wstążki obieraczką i wrzuciłam na tydzień do wody po kiszonych ogórkach plus dwa ząbki czosnku), majeranek, suszone pomidory wyciągnięte z oleju, pieprz zielony z octu, sól do smaku, szklanka lub pół czerwonej soczewicy, chili, suszona papryka. Podałam z ziemniakami i koperkiem, ale równie dobrze może to być kasza gryczana, kluski czy makaron. Wychodzi raczej ostra.

DSC04792

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s