Z makaronem ryżowym

Ogólnie, jak widać, mam fazę na makarony. Tym razem się zainspirowałam jakimś przepisem z netu i przerobiłam go do swoich potrzeb.

DSC04876 (2)

Skład dipu:
marchewka
oliwki
sok z cytryny
łyżeczka miso
ząbek czosnku
ocet winny i woda
sezam niełuskany
resztka awokado (ok. 1/4)
sól i pieprz do smaku

wszystko zmiksowałam w blenderze

Skład sałatki
szklanka gotowanej cieciorki
ryżowy makaron, pokruszony, co by się nie plątał pod widelcem czy łyżką w nieskończoność
papryka słodka
chili
kapusta pekińska

Cała tajemnica smaków leży w umiejętnym dodaniu „ostrutek”, co by mdłe nie było.

DSC04883

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s