Domowa kostka rosołowa

Przepis znalazłam, ale jeszcze nie testowałam, więc do dzieła 🙂

Składniki:

150 g pora, pokrojonego i dobrze umytego

200g kopru, posiekanego

200g marchwi, oczyszczonej i posiekanej

100 g naci selera

100g korzenia selera , obranego i posiekanego

30g suszonych pomidorów

3 średnie ząbki czosnku

250g sól morska drobnoziarnista

40 g liści pietruszki, posiekanych

60g liści kolendry, posiekanych

Sposób przygotowania:

Zblenduj najpierw razem pierwsze 4 składniki, następnie dodaj 4 następne i powtórz tą czynność. Dodaj sól, natkę pietruszki i kolendrę i zblenduj jeszcze raz wszystko razem. Aż do uzyskania niejednolitej konsystencji. Przechowywać 1 w słoiczku w lodówce, resztę można zamrozić. 1 łyżka bulionu odpowiada 250 ml wody. Dobra rada: porcje możesz zamrozić w plastikowych pojemniczkach do robienia lodu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s