Zupa ze szparagów

Inspiracja była netowa, ale wykonanie autorskie niejakiej Kate, która mnie tą pysznością poczęstowała. Przepis podała następujący:
– 1 pęczek szparagów – obierki i końcówki zostały przesmażone na patelni i potem gotowane przez pół godziny celem wyprodukowania bulionu (na koniec coś do posłodzenia, lubczyk i sól)
– wywalamy obierki i twarde końcówki, do bulionu wrzucamy pokrojone na drobniejsze kawałki 2 ziemniaki i resztę szparagów, to gotowane kolejne pół godziny (plus pieprz i chili)
– całość blendujemy i jemy ze smakiem

20150614_101304

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s