Mleko migdałowe

Tylko ze 150 gramów migdałów, moczone we wrzątku przez dobę, ze ściągniętą skórką, zblendowane w moim kosmicznym blenderze, przecedzone przez bawełnianą szmatkę. Pycha to mało powiedziane, mogłabym to pić litrami, tylko to i nic więcej -> surowe migdałowe mleko. UWAGA – nie należy przesadzać z konsumpcją, kiedyś przesadziłam i skończyło się na mało komfortowej w objawach nietolerancji (minęła dopiero po roku ascezy)

mleko

Reklamy

One response

  1. Pingback: Chłodnik migdałowy | Z pamiętnika łasucha czyli: mój brzuszek moim największym 'friendem' forever

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s