Buraczki na truskawkowo

Założę się, że czegoś takiego nie jedliście Czytacze drodzy.
Trzy pokrojone na drobno ugotowane buraczki, posiekana dymka i cebulka, biała rzodkiew, duże jabłko, sól, chili, pieprz – wszystko razem polane zmiksowanymi truskawkami i sokiem z połowy cytryny. Bardzo dobre – słodko ostre (sama rzodkiewka skroiła by mi ozór). Dla eksperymentatorów polecam też czosnek. Dla spragnionych kalorii olej. Do końca nie wiadomo czy to deser czy raczej podwieczorek, a może dobry dodatek do obiadu?
bur

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s