Pulpa soczewicowa

Lubię pulpy. Pulpa składa się z jarzyn – ugotowana czerwona soczewica, którą po prostu uwielbiam, marchewka, ziemniak, cebula, curry, sól, pieprz i gotowe. Z łatwością się przypala. Właśnie to zrobiła. Pulpa jako, że ma pulpiastą konsystencję i jej urok polega na tym, że łyżka na sztorc stoi, nijak się nie chce nie przypalić. Zwłaszcza kiedy siedzę na fejsie. Ale smrodu nie było wiele, wyjęłam delikatnie to co nie przypalone i podlałam sokiem z warzyw nabytym onegdaj w pobliskim dyskoncie.

Stosowne foto.

Jeden ze znajomych nazywa tego typu jedzenie gipsem. Niech będzie, że to soczewicowy gips do zatankowania (dobre do pudełka do pracy, nie wyleje się)

DSC05139

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s