Ogórkowo

Ogórek w plasterki, do tego awokado w kosteczkę, ząbek czosnku przeciśnięty przez wyciskarkę, ocet balsamiczny, czarna sól, koperek i opcjonalnie garść czarnych porzeczek. Borówki zresztą też pasują, i ogórek kiszony pasuje. Fotografia pochodzi w okresu porzeczkowego i porzeczki były o owym czasie w każdym moim posiłku. Można posypać pestkami słonecznika albo zmielonym siemieniem lnianym. Rozpaćkowujące się mięciutkie awokado z octem balsamicznym, tudzież sokiem z cytryny, robi boskość w każdym plasterku ogórka, nie tylko tym z porzeczką.

20150707_152200

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s