Jak kupować awokado

Awokado najczęściej używam ostatnio jako smarowidła na chlebek (chlebek nabywam ostatnio w pewnej lokalnej piekarni, żytni na zakwasie, lepki i pachnący jak prawdziwy żytni chleb).

Czasem siekam awokado na miękkie kawałki i dorzucam do sałatki. To duża sztuka zakupić takie, które ładnie dojrzeje bez zmieniania koloru drastycznie na ciemno brązowy, albo kupić odpowiednie, żeby dojrzało w domu. Tego trzeba się nauczyć. Wiem, że kiedy się je stale kupuje, nabywa się wprawy i wielu Czytaczy wszystko wie.

Tu mały poradnik dla tych którzy jeszcze wszystkiego nie wiedzą.

awokado

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s