Na parze

Wrzucam na mój dziurkowany pojemnik do warzyw na parze to, co mam akurat w domu, najbardziej lubię buraki i dynię, oczywiście dynię wrzucam kiedy buraki są już miękkie gdyż bardzo szybko mięknie. Używam do moich mieszanek wszystkiego łącznie z kapustą, dzielę je na długo-gotowane i krótko. Krótko gotujące się wrzucam dopiero, kiedy te pierwsze już są miękawe. Chociaż szczerze mówiąc półsurowe też są fajne. Zjadam często nawet nie soląc, ogromne porcje, wielkie góry warzyw na talerzu. Bez niczego. Na zdjęciu zamglone, bo parujące i gorące. Na zdjęciu, jak widać: marchewka, burak, brokuł, dynia, pietruszka, pasternak, kapusta.

naparze

Używam takiego czegoś. Pasuje do każdego garnka.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s