Relacja z produkcji wegańskiego sushi

Oto składniki (sushi było zrzutkowe, więc co było w szafach to wywlekliśmy na światło dzienne, resztę dokupiliśmy: ryż brązowy i biały z przepalonym na patelni sezamem, pokrojone w wąskie paseczki jarzyny (papryka, zielony ogórek, seler naciowy, szczypiorek, awokado, tofu zwykłe i wędzone), prasowane algi, ocet ryżowy i sól (doprawianie ryżu), a marynowany młody imbir, sos sojowy, pasta wasabi na koniec do potraktowania sushi tak jak lubimy najbardziej.

W kuchni rządziła ta pani: http://biobrzuch.pl/.

Tu już nakładamy, w cenie precyzja i waleczność 😉

20160320_3

A tu już pięknie ułożone! Wedle gustu estetycznego oczywiście oraz wedle smaku.

20160320_4

Zawinięte baleroniki

20160320_5

Krojenie

20160320_6

A teraz start do spożywanie, niektórzy światowcy jedli pałeczkami!

20160320_7

Advertisements

One response

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s