Jarzynki

Marchew, ziemniak, pasternak albo pietruszka, seler, batat (dorzucony na koniec bo szybko się rozpada), wszystko razem uduszone w przyprawie do mięs, obojętnie zresztą jakiej, do złocistego kurczaka tez dobra. Na koniec garść pokrojonej rukoli i płatki drożdżowe. Bywa, że dorzucam dymkę, koperek, namoczone orzechy włoskie albo pestki dyni. Udało mi się zrobić zdjęcie krótko przed zniknięciem, późno sobie przypomniałam o moich obowiązkach dokumentalisty, zatem nie są to gigantyczne ilości, ale za to płatki drożdżowe ładnie wyglądają (drożdżowe płatki to przede wszystkim witaminy z grupy B – w tym witamina B1, B2, B5 i B6).

obiad2

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s