Babeczki

Skład malinowych:
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej drobno zmielonej (np firmy Lubella)
pół paczki proszku do pieczenia
pół paczki budyniu w proszku o smaku śmietankowym
pół szklanki wiórków kokosowych
cukier (pół – półtorej szklanki w zależności od upodobań)
białko sojowe – 60 g izolatu
mleko sojowe – tyle, żeby uzyskać odpowiednią mocną gęstość ciast
cukier waniliowy
mrożone maliny – szklanka do 300 g
lukier – cukier puder wymieszać z wodą, dać odrobinę, do lukru można dodać ozdoby (tu gwiazdeczki)

w02

Babeczki z makiem zamiast wiórków kokosowych, malin i mleka sojowego zawierają sok z połowy cytryny, wodę, pół szklanki maki i startą skórkę cytrynową.Lukier również zawiera sok i startą skórkę z cytryny.

Posypka w kształcie gwiazdek i serduszek jest wegańska z Lidla.

Babeczkowe zbliżenie, jakież piękne.

Wszystkie babeczki, ich egzystencja trwała tragicznie krótko.

Babeczki makowo cytrynowe i truskawkowe. Miały niebiański smak. To nowa tradycja Kajki, zamiast serników i makowców.

Babeczki makowo cytrynowe i malinowe

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s